کتابخانه‌ها در متاورس
پذیرفته شده برای پوستر ، صفحه 237-245 (9) XML اصل مقاله (623.35 K)
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اطلاعات، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی ،دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
2عضو هیئت‌علمی گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی شهید بهشتی
چکیده
[هدف] این پژوهش به منظور آشنایی با متاورس و کاربرد آن برای کتابداران و کتابخانه‌ها نوشته شده است.
[روش شناسی] مقاله با روش مروری به گردآوری مقالات و اطلاعات درباره متاورس، نقش و خدماتی که کتابخانه‌ها می‌توانند در متاورس به آن بپردازند پرداخته است. برای نوشتن این مقاله جستجوی کلیدواژه‌های مرتبط با حوزه پژوهش در گوگل اسکلار، ریسرچ گیت، سویلیکا، امرالد و ... انجام شد.
[یافته‌ها] کتابداران در استفاده از فضای مجازی پیشگام بوده‌اند و آگاهی از ابزارها و بسترهای جدید همواره برای متخصصان اطلاعات مهم بوده است. کتابخانه‌ها به عنوان مرکز اصلی ترویج اطلاعات و علم می‌توانند برای هم‌گامی با نسل دیجیتال و برآورده‌کردن نیازهای آنها از مزایا و امکانات متاورس استفاده کنند. با از میان رفتن حضور فیزیکی، کاربران که در محیط متاورس آواتارهایی ساخته‌اند می‌توانند آزادانه به هر جا سفر کنند و از مکان‌های مختلف دیدن کنند. کتابخانه‌ها نیز می‌توانند از این امکان بهره بجویند، از جمله فعالیت‌هایی که می‌توان به آن پرداخت: پذیرای حضور مجازی کاربران حتی در سطح بین‌الملل باشند، منابع خود را به اشتراک بگذارند، همایش‌ها و کارگاه‌های آموزشی برگزار کنند.
[اصالت] متاورس پدیده‌ای نوظهور است که تحقیقات انگشت‌شماری درباره‌ی آن در حوزه کتابخانه و کتابداری انجام شده است با توجه به تحقیقات اندک در این حوزه این پژوهش از آن نظر حائز اهمیت است که کتابخانه‌ها برای هم‌گامی با سرعت پیشرفت فناوری و پررنگ کردن نقش خود در آن نیاز به حضور در متاورس دارند.
کلیدواژه ها